کاشی و سرامیک

۲ مطلب در دی ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

خوراک دام و طیور

مقدمه ای بر کنجاله سویا و کنجاله سویای تخمیر شده
کنجاله سویا منبع غنی از پروتئین اسیدهای آمینه در خوراک طیور محسوب می شود. حدود 70 درصد از کل سویای تولیدی در ایالات متحده و بیش از 75 درصد از کل سویای تولیدی در جهان به بخش پرورش دام و طیور اختصاص می یابد. عمده مصرف کننده کنجاله سویا را میتوان بخش مرغداری ها و تولید کنندگان محصولات طیور عنوان کرد. از آنجایی که کنجاله سویا به عنوان منبع غنی از پروتئین در صنعت مرغداری و دامپروری در سطح جهانی شناخته شده پس آگاهی از تحقیقات انجام شده یکی از موارد حائز اهمیت در این صنعت است. در این میان، تحقیقات زیادی در مورد کنجاله ی سویا و یافتن روشها و یا فرآوری هایی که بتواند این محصول محبوب و پرکاربرد را به ماده ای خوراکی با ارزش تغذیه ای بالاتری تبدیل نماید صورت پذیرفته است (1.2.3.6).
جایگزینی مناسب، مغذی و اقتصادی برای این نهاده ی مهم در خوراک طیور که بعضا از قیمت بالایی نیز برخوردار است و در بسیاری از موارد با انحصار در واردات و تامین همراه بوده، به تولید محصولاتی چون محصولات تخمیر شده سویا منجر شده که باعث کاهش هزینه های خوراک و تولید و صرفه جویی اقتصادی خواهد گردید (1.7). تولید محصولات جدید پروتئینی با کیفیت غذایی مناسب و با حداقل تاثیرات سوء زیستی و قیمت تمام شده از طریق فناوری تخمیر با گونه های قارچی و باکتریایی می باشد (1.5). حذف ترکیبات ضد تغذیـه ای ، بهبود ساختار، طعم و مزه غذاهای با منشاء گیاهی به کمـک گونـه هـای قـارچی (همچـون رایزوپـوس اولیگوسـپروس، آسپرژیلوس اوریزه، نوروسپورا سیتوفیلا و ...) عمدتا از طریق مصرف ترکیبات کربوهیدراتی سوبسترا، ترشح آنـزیم هـای موثر و تولید اجزاء پروتئینی، در شرایط تخمیر کاربرد گسترده ای در تهیه مواد غـذا یی مـورد مصـرف در تغذیـه انسان و دام پیدا کرده است.
فناوری تخمیر به عنوان گزینه ای جدید در فرآوری اقلام غذایی، از روش های زیسـت فناوری در برابر روش های شیمیایی و استفاده از افزودنی های طبیعی نسبت به انواع مصنوعی حمایت می نماید (1.6). کارآیی فرآیند تخمیر به عوامل متعددی همچون نوع گونه، تراکم تلقیح، سن کشت، مدت زمان لازم گرمخانـه گـذاری ، شرایط مطلوب پرورش (دما، pH ، مقدار رطوبت، مقیاس کشت)، نوع، اندازه ذرات، سـابقه فـرآوری قبلـی و نسـبت کربن به نیتروژن سوبسترا بستگی دارد. کیفیت سنجی عملکرد فرآیند تخمیر از طریق روش های غیر مسـتقیمی همچون مقدار پروتئین خام، گلوکز آمین و کاهش ماده خشک محصول تولیدی انجام می گردد. همچنین فرآینـد تخمیر از طریق کاهش اندازه پپتیدهای منابع پروتئینی و افزایش قابلیت هضم ترکیبات مغذی از جمله پـروتئین کاهش ظرفیت ترشحی آنزیم های گوارشی از طریق تولید ترکیبات زیست فراهم تر و به تبع آن کاهش انرژی تخصیص یافته به متابولیسم، کاهش حساسیت غذایی و تولیـد عوامـل محـرک رشـد (اسـیدهای آمینـه ضـروری و ویتامین های تولید شده توسط قارچ) و تولید مواد محرک ایمنی عرضه محصـولات تخمیـر شـده جدیـد حـاو ی پروبیوتیک را در آینده ای نزدیک به صنعت تولید غذا به همراه خواهد داشت (1.6).

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.

  • هادی احمدزاده
  • ۰
  • ۰

کاشی های حمام و سرویس بهداشتی یکی از سخت ترین قسمت های خانه برای تمیز کردن هستند. کاشی های حمام به دلیل محیط مرطوبی که دارند بیشتر دچار کپک و قارچ شده و تمیز کردن شان کمی مشکل است.


کاشی های حمام و سرویس بهداشتی را چگونه تمیز کنیم؟
مواد سفیدکننده برای تمیز کردن و برق انداختن سطوح کاشی‌های حمام و درزها یا دوغاب اطراف آن‌ها عالی است. از یک ماده‌ی شوینده با فرمول خاص که شامل سفیدکننده است استفاده کنید تا اطمینان یابید سطوح کاشی‌ها و درزهای آن سبب نمی‌شوند حمام شما کثیف تر از چیزی که هست به نظر برسد. به یاد داشته باشید دستورالعمل‌های روی برچسب محصولات را دنبال کنید و همیشه محصولات نظافتی را ابتدا قبل از نظافت روی بخش کوچکی امتحان کنید.

کاشی‌ها چیزی بیش از یک کف‌پوش ساده یا تزیینات دیوار هستند – آن‌ها واقعاً می‌توانند بخش اصلی حمام یا آشپزخانه‌ شما تلقی شوند. پاک کردن درزها یا دوغاب کاشی نیز بخش مهمی از نظافت است که سبب می‌شود کاشی‌های شما تمیز به نظر برسند. دوغاب سفید و خاکستری به راحتی لک می‌شود و ممکن است سبب شود یک فضا حتی با وجود تمیز بودن کثیف به نظر برسد. خود کاشی‌ها نیز هر چند وقت یک بار نیاز به کمی توجه دارند، بنابراین یک تمیزکننده‌ی کاشی خوب باید بخشی ضروری از محصولات موجود در منزل برای نظافت باشد.

با این حال نیازی نیست ساعت‌ها صرف ساییدن کاشی‌ها کنید. اگر نمی‌دانید که چگونه کاشی‌ها و دوغاب آشپزخانه‌ و حمام خود را نظافت کنید، چندین روش عالی وجود دارد تا به راحتی و سریعاً با آلودگی‌ها مقابله کنید. در نتیجه زمان کافی برای انجام کارهای لذت‌بخش تر برای شما باقی می‌ماند.

چه نوع تمیزکننده‌ای برای سطوح کاشی و درزهای آن نیاز دارید؟
انتخاب نوع تمیز کننده‌ برای سطوح کاشی و درزهای آن بستگی به خواست شما دارد. محصولات تجاری با صرف کمی تلاش نتیجه‌ خوبی برجا می‌گذارند، اما اگر ترجیح می‌دهید از محصولی خانگی استفاده کنید چند انتخاب در اختیار شماست. فقط دقت کنید که هیچ‌گاه چندین ماده‌ی شوینده را با یکدیگر ترکیب نکنید زیرا برخی ترکیبات سمی هستند (برای مثال سرکه و سفید کننده).

بسیاری از برندهای مختلف مواد پاک‌کننده‌ی خاصی را پیشنهاد می‌دهند که برای بازگشت درخشندگی به درزهای کاشی‌های شما طراحی‌ شده‌اند. وقتی شما انتخاب‌های مختلف را بررسی می‌کنید، بهتر است محصولی را انتخاب کنید که دارای خواص ضد قارچ است تا به کاهش سرعت رشد کپک کمک کند – خصوصاً در حمام که محیط گرم و پر بخار آن موجب رشد و تکثیر قارچ‌ها است.

برخی خانه‌داران برای تمیز کردن دوغاب یا درزهای کاشی به استفاده از محصولات سفید کننده‌ تکیه می‌کنند (برای دوغاب‌های سفید و خاکستری روشن ماده‌ی سفیدکننده می‌تواند قطعاً بسیار مؤثر باشد.) سفیدکننده‌ی اکسیژن (سدیم پرکربنات) و سفیدکننده‌ی کلر به خاطر توانایی خود جهت نظافت کاشی و دوغاب آن شهرت دارند، اما باید با دقت استفاده شوند. این مواد نباید روی دوغاب‌های سیاه یا رنگ‌های دیگر استفاده شوند، زیرا ممکن است اثر محوکنندگی رنگ داشته باشند. زمان استفاده از هر محصول نظافتی دستورالعمل‌های روی برچسب آن را دنبال کنید.

اگر ترجیح می‌دهید از محصولات سفیدکننده برای نظافت کاشی استفاده نکنید می‌توانید خودتان یک پاک‌کننده‌ی طبیعی بسازید. دوغاب کاشی به قدرت پاک‌کننده اسید (مانند موادی که در سرکه یافت می‌شوند و خواص سفیدکننده دارند و همچنین جوش‌شیرین) خیلی خوب واکنش نشان می‌دهد. جهت درست کردن یک پاک کننده‌ مؤثر برای دوغاب کاشی‌ها، فقط این دو محصول را ترکیب کنید تا خمیر سفتی تشکیل شود که بتوان آن را به سادگی روی دوغاب استفاده کرد.

5 نکته‌ی ضروری برای تمیز کردن دوغاب یا درزهای کاشی 
در پاک کردن درزها تنها نوع پاک‌ کننده‌ای که استفاده می‌کنید مطرح نیست، بلکه روشی که برای پاک کردن لکه‌ها به کار می‌گیرید نیز اهمیت دارد. بهترین روش برای از بین بردن بیش‌ترین مقدار آلودگی و جرم به کار بردن یک پاک‌کننده و دادن زمان کافی به آن برای خیس خوردن و عمل کردن، قبل از ساییدن سطح است. اینجا راهنمای مرحله به مرحله آورده شده است:

1- قبل از آغاز کار نظافت درزها، از یک جارو یا تی خشک برای پاک کردن کاشی‌های کف یا یک پارچه‌ی خشک برای پاک کردن کاشی‌های دیوار استفاده کنید. این کار هر گونه غبار جمع شده را از بین می‌برد و برای شما دسترسی راحت‌تری به درزها را فراهم می‌کند.

2- ماده‌ی تمیزکننده‌ی انتخابی خود را روی درزها بریزید و مطمئن شوید همه نواحی را کاملاً پوشانده است. شاید در حین زمانی که درزها خیس می‌خورد نیاز باشد مرتباً ماده‌ی پاک‌کننده روی آن بریزید. شما قرار نیست زمین را اشباع کنید، اما می‌خواهید اطمینان یابید که همه‌ی درزها پوشانده شده‌اند.

3- بگذارید ماده‌ی پاک‌کننده برای حدود 30 دقیقه ( زمان کافی برای نرم شدن لکه‌ها و راحت‌تر پاک شدن آن‌ها ) باقی بماند.

4- از یک فرچه یا برس مویی زبر برای تمیز کردن و ساییدن درزها استفاده کنید. فروشگاه‌ها برس‌هایی برای این کار دارند اما شاید متوجه شوید که یک مسواک قدیمی نیز مانند آن عمل می‌کند، فقط به خاطر داشته باشید پس از آن مسواک را در دهان خود استفاده نکنید.

5- اکنون با آب تمیز زمین یا دیوار را بشویید و سپس خشک‌ کنید. برای لکه‌های مقاوم‌تری که پاک نشده‌اند شاید لازم باشد در وقفه‌های منظم مراحل را تکرار کنید تا به نتیجه‌ی مطلوب برسید.

توصیه‌هایی برای تمیز کردن سطوح کاشی‌ها
زمانی که نوبت نظافت کاشی‌ها می‌رسد در واقع باز همان فرآیند قبلی تکرار می‌شود. مغازه‌ها محصولاتی مخصوص نظافت کاشی می‌فروشند، اما می‌توانید انتخاب کنید که از سفیدکننده‌ استفاده کنید و یا همان خمیر سفت جوش‌شیرین و آب را به کار ببرید. با این حال اگر کاشی‌های شما مرمر است بهتر است از یک مایع ظرفشویی ملایم استفاده کنید، زیرا محصولات اسیدی – حتی موادی مانند سرکه – می‌توانند باعث آسیب شوند. به غیر از قسمت هایی که لکه‌های مقاومی از غذا و آلودگی دارند نیازی نیست به اندازه زمان نظافت درزها آن‌ها را بسایید. یک پارچه با کیفیت خوب اغلب کافی است.

نظافت کاشی‌های حمام
نظافت کاشی‌های حمام می‌تواند بسیار خسته کننده باشد. کاشی‌های حمام – خصوصاً کاشی‌های دیوار اطراف وان یا دوش آب – اغلب مستعد رشد کپک و قارچ هستند، که در دوغاب‌های سفید و دیگر رنگ‌های روشن این قارچ‌ها کاملاً قابل‌ مشاهده‌اند. سرکه‌ی سفید برای مقابله با کپک‌ها خوب است، اما بد نیست به دنبال یک پاک‌کننده‌ی کاشی ضد کپک و قارچ باشید که از رشد بیشتر آن‌ها جلوگیری کند. شما باید با این‌گونه محصولات مرتباً نظافت کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.


حفظ تمیزی سطوح کاشی و درزهای آن
برای کاهش سرعت تغییر رنگ درزها اطمینان یابید که نظافت سطوح و درزهای کاشی بخشی از برنامه‌ی نظافتی منظم شماست. روزانه روی کاشی‌ یا سرامیک زمین را جارو بزنید و هفته‌ای یک‌بار روی آن را تی یا دستمال بکشید. همچنین استفاده از بخار شوی روی کاشی در فواصل معین برای کم کردن تجمع آلودگی مفید است. هر چیزی که بر روی زمین می‌ریزد را در اولین فرصت ممکن تمیز کنید تا از چسبیدن لکه‌ها به زمین خودداری نمایید.

کاشی و سرامیک تمیز ظاهر هر آشپزخانه و حمامی را بهبود می‌بخشد و سبب می‌شود فضا روشن‌تر، تمیزتر و بزرگ‌تر به نظر برسد. این توصیه‌ها را به کار گیرید تا شاهد نتایج مطلوب آن‌ها باشید.


برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.

  • هادی احمدزاده